SONY DSC

Frivillignet Lejre Flygtningevenner er en forening, som består af en flok helt almindelige mennesker fra Lejre kommune, som gerne vil være med til at gøre en forskel for dem, der har måttet efterlade alt og nu er i gang med at bygge en ny tilværelse op blandt os i vores kommune.

Kernen i arbejdet er den direkte kontakt til den enkelte flygtning eller familie. Vi hjælper med kontakt til myndighederne, banken, telefonselskabet etc. Når flygtningene kommer til kommunen, er de på bar bund med hensyn til viden om de private og offentlige systemer, de skal indgå i og det danske sprog. Alt er anderledes, og man har brug for en guide. Det er præcis det, vi forsøger at være samtidig med, at vi prøver at opfylde et socialt behov, hvis det er nødvendigt.

Ud over det arrangerer Frivillignet Lejre hver måned cafémøder og årligt et par udflugter, ligesom vi arrangerer svømmeture, gåture i skoven og hvert år en nytårsfest. Vi har også en genbrugsbutik kørende, hvor flygtninge billigt kan købe alt fra hårde hvidevarer til babysko, altsammen doneret af venlige lejreborgere.

Det er helt op til den enkelte frivillige, hvor meget tid man vil bruge og hvordan man ønsker at arbejde. Læs mere om at være frivillig her.

Du kan se foreningens vedtægter her.

Alle frivillige i Frivillignet Lejre er organiseret under Dansk Flygtningehjælps Frivillignet. Det betyder blandt andet, at man er forsikret under sit frivillige arbejde med flygtninge, og at man kan deltage i de kurser, Frivillignet arrangerer.

Læs mere om Frivillignet her.